18 Mayıs 2010 Salı

Sigara Böreği


MALZEMELER

Yufka

Peynir ya da haşlanmış patates

Kızartmak için yağ

YAPILIŞI

Yufkaları üst üste koyarız,4 kez katlarız,dar bir üçgen oluşur,istediğimiz kalınlıkta 2 yada 3 parçaya ayırırız.Elde ettiğimiz üçgenleri üst üste koyarız,iç malzemesini hazırlarız.Her üçgenin uzun kenarına iç malzemesinden konur,bir kez yufka kıvrılarak iç malzeme toparlanır,yanlardan içe kıvrılır,pişerken iç malzemesi dökülmesin diye,daha sonra sarılır,uç kısmı su ile ıslatılıp yapıştırılır.

Yapılan börekler ister yağda kızartılır,istenir se de yağlı tepsiye dizilir,yumurta sürülüp,susam dökülerek fırında kızartılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder